Blog In gesprek met Laura Verhoeijen Medeweker van het eerste uur

In gesprek met Laura van Hoeijen, medewerker van het eerste uur

Connect logopedie is verhuisd. Naast de inboedel namen we ook onze trouwe medewerker van het eerste uur mee: Laura van Hoeijen

Laura

In deze nieuwsbrief gaan we met haar in gesprek. Wie is Laura van Hoeijen? Wat is haar rol binnen onze logopediepraktijk? Wat is er veranderd in de elf jaren die ze werkzaam is voor de organisatie? En welke dingen zijn haar het meeste bijgebleven? Dit en nog veel meer in het interview met Laura.

Wie is Laura van Hoeijen en wat doe je binnen Connect logopedie?

Een logopedist die al elf jaar werkt bij Connect. De afgelopen jaren heb verschillende locaties bemand. Momenteel werk ik op twee locaties in Zwolle. Daar zie en behandel ik, sinds een paar jaar, ook kinderen met diagnose autisme. Een mooie aanvulling op de kennis die ik al had. In mijn werk ben ik vooral geïnteresseerd in de taalontwikkeling. Daarvoor heb ik de cursus Narratieve Taal Teken Therapie gevolgd. Volgend jaar start ik Communicatieve Taaltherapie. Naast taal behandel ik ook andere zorgvragen. Ik vind het leuk om met mensen te werken en ze verder te helpen in hun leven.

Connect bestaat elf jaar, wat is er door de jaren heen veranderd?

Er is veel veranderd. We zijn gegroeid van een team van twee personen naar een team van meer dan dertig personen. Daardoor zijn er meer specialisaties binnen het team. Ook samenwerkingsverbanden zijn gegroeid, zoals die met Pento. Naast de jaarlijkse barbecue en Kick-off worden er ook regelmatig ONT-moetmomenten en klein en groot teamoverleg gepland. Daarnaast bestaat er nog het teamuitje en een Sinterklaasfeest voor de kinderen van medewerkers.

Je bent werknemer sinds het eerste uur, wat houdt jullie verbonden?

De bedrijfsvoering spreekt me aan. Als het bedrijf hart heeft voor de mensen, dan hebben de mensen ook hart voor het bedrijf. Vooral de eerste jaren ben ik direct meegenomen in alle ideeën die ontstonden. Nu gebeurt dat nog steeds maar op een meer indirecte manier. Het is leuk om veel mee te krijgen van het reilen en zeilen, het geeft me een stukje (mede)verantwoordelijkheidsgevoel. Ook voel ik me persoonlijk verbonden met de logopediepraktijk. Als er iets is kan ik altijd terecht bij de kern van het bedrijf. Er wordt met je meegedacht.

Fijne behandelruimtes

Wat ik heel fijn vind in het dagelijks werk, is de organisatie van de behandelruimtes. Onze locaties zijn over het algemeen gevestigd in scholen, maar de ruimte is echt een behandelruimte. Geen gesleep met spullen, gewoon een goede ruimte waar alles staat en waar je kinderen met hun ouders kan ontvangen.

Welke situatie is je het meest bijgebleven door de jaren heen?

Meerdere. Toen we kleiner waren, hadden we andere gewoontes. We begonnen een vergadering met het bekijken van trouwfoto´s van een collega. Heel gezellig. We gingen elk jaar met de kinderen die het duimen hadden afgeleerd op ´duimclubuitje´. Dan kreeg ik twee kinderen mee in de auto en gingen we naar Ballorig of het kabouterbos. In de zomervakantie gingen we samen de hoofdlocatie poetsen. Dat laatste mis ik niet hoor haha! En de eerste teamlunch met z´n tweeën, bij de oude van der Valk in Zwolle. Dat is alweer tien jaar geleden.

Wat betekent de verhuizing naar de binnenstad van Zwolle voor jou?

Dat ik sneller op de hoofdlocatie ben! Ik vind het fijn dat de hoofdlocatie wat centraler is in Zwolle. Het is ook een nieuwe fase, Connect bestaat dit jaar elf jaar. Dan is het fijn om een nieuwe plek te hebben met het hele team.

Hoe ziet jouw toekomst binnen Connect eruit?

Ik hoop hier nog lang te werken. Ik wil graag meer weten over de achtergrond van taal en gedrag (bijvoorbeeld rondom autisme). Deze kennis kan ik dan ook meer delen met het team. Ik werk nu iets minder omdat ik twee kleine kinderen heb, maar wie weet verandert dat in de toekomst. Het is goed om naast het gezin ook een eigen ontwikkeling te volgen.

Wil je verder nog iets delen?

Ik ben heel trots op het team en de teamleiders. De teamleiders zijn erg gegroeid in hun rol. Dat is leuk om te zien. Iedereen draagt zijn steentje bij. Het is een enorm team en daarom verdwijn ik soms bewust een beetje naar achteren, ik sta liever niet op de voorgrond. Maar individueel of in kleinere groepen vind ik het leuk om te horen hoe het met iedereen gaat en wat de kennis is die ze meebrengen.

Benieuwd met wie we de volgende keer in gesprek gaan? Houd de nieuwsbrief in de gaten.