Burg van Roijensingel 4 Zwolle Connect logopedie

Digitale zorg: een nieuw hoofdstuk binnen de logopedie

Het zorglandschap verandert. Als er iets duidelijk werd over onze sector tijdens de COVID-19 pandemie was het de behoefte aan blended care. Zorg die altijd doorgaat: ook wanneer je fysiek niet aanwezig kunt zijn.

We zijn de samenwerking met Logopedica aangegaan om samen te zoeken naar een antwoord op deze vraag. De oplossing? TelePHON Digital, de Belgische start-up van Mieke Moerman. Nog geen twee jaar later hebben we E-Health-care Holland BV opgericht en kreeg de samenwerking tussen TelePHON Digital en EHH haar formele beslag. Vanaf dat moment zijn we hard aan het werk gegaan met pilots onder eerstelijnszorgverleners om het platform steeds verder uit te werken. En nu mogen we eindelijk met trots meedelen dat de Telephon applicatie officieel beschikbaar is voor Nederlandse zorgverleners en zorgvragers.

 

Samen zetten we ons in voor meer mogelijkheden binnen de logopedie. Een efficiënt behandeltraject zorgt dat resultaten sneller behaald worden, zorgverleners meer rust ervaren en wachttijden worden verkort. Zo kunnen we meer cliënten sneller helpen wanneer ze onze hulp echt nodig hebben.

 

De Telephon app

De Telephon app brengt alle mogelijkheden voor de fysieke en digitale zorg samen in één online omgeving. Want wanneer de zorgverlener weet dat een cliënt ook thuis kan oefenen, mét alle nodige begeleiding, geeft dat rust. Zo kunnen ze de volgende afspraak samen meters maken. Daarnaast kunnen behandelingen ook voortgezet worden tijdens vakanties, kan de cliënt oefeningen terugkijken via de app en vragen direct via de chat stellen. Diagnostische testen, video-opnames, een online patiënt dossier: alles wat nodig is om fysiek en digitaal te combineren in één toegankelijke app.