DSC04484

Alles wat je wilt weten over de aanmeldprocedure logopedie

Sinds 1 augustus 2011 is logopedische zorg direct toegankelijk. Dit betekent dat je met, maar ook zonder verwijsbrief bij ons terecht kunt. Maar hoe werkt de aanmeldprocedure dan precies? We leggen het je uit.

Heb je een verwijsbrief gekregen, dan kun je een afspraak maken en de verwijsbrief met je meebrengen voor de eerste afspraak. Op de verwijsbrief staat namelijk een deel van de informatie die onze logopedist of specialist nodig heeft. Heb je geen verwijsbrief? Dan zal onze logopedist een aantal vragen stellen. Op deze manier krijgt zij duidelijk zicht op de hulpvraag en ziet ze welke logopedische of specialistische hulp nodig is. Het kan zijn dat er specifieke omstandigheden zijn waardoor het alsnog van belang is om eerst je huisarts te spreken.

 

Aanmelden voor logopedie

Je kunt je op verschillende manieren bij Connect Logopedie en Dyslexie aanmelden. Via het aanmeldformulier op onze website, via de school van je kind óf via onze telefooncentrale. 

 

Aangemeld, en nu?

Nadat je jezelf bij ons aangemeld hebt krijg je binnen twee werkdagen een reactie van één van onze logopedisten. In dit gesprek wordt direct een afspraak voor een intake ingepland. Tijdens deze intake zullen een aantal vragen gesteld worden. Zo zullen we vragen of er een verwijsbrief is, zoals bijvoorbeeld het geval kan zijn bij langdurige stemklachten of behandeling aan huis. 

 

Vergoeding zorgverzekering

Daarnaast zullen we ook vragen waar je verzekerd bent. Connect heeft afspraken met bijna alle verzekeraars wat betekent dat de behandeling automatisch uit de basisverzekering vergoed wordt. Er zijn echter verzekeraars waar wij geen overeenkomst mee hebben gesloten. Wie dat zijn en wat de consequenties hiervan zijn, lees je op www.connectlogopedie.nl/vergoeding. Ben je verzekerd bij CZ? Dan is Directe Toegang helaas niet mogelijk en is er altijd een verwijsbrief van de huisarts nodig!

Over het algemeen sturen wij de declaraties rechtstreeks naar de zorgverzekeraar en hoef jij verder dus niets te doen! Hoewel logopedische behandeling voor kinderen tot 18 jaar volledig wordt vergoed, valt logopedie voor volwassenen onder het eigen risico. Dit betekent dat de kosten eerst uit het eigen risico wordt betaald, en pas geheel vergoed worden wanneer het eigen risico verbruikt is.

Wil je voor de zekerheid even checken of je verzekering de behandeling dekt? Je vindt het actuele overzicht van gecontracteerde zorgverzekeraars op www.connectlogopedie.nl/vergoeding/

 

Denk je dat jij of je kind logopedische hulp nodig heeft? Trek dan op tijd aan de bel. Hoe eerder je begint hoe beter! Neem contact op via info@connectlogopedie.nl of 038-4202010.