Tele-logopedie

Blog: Tele-logopedie

Goed voor elkaar zorgen doen we graag. Daarom werken we …in de zorg! Voor de veiligheid van iedereen zijn we vandaag gestart met tele-logopedie. Voor ons een aanpassing met uitdagingen. Bonita en Jiska vertellen hoe zo’n eerste ochtend is verlopen.

‘Let niet op de rommel onderweg!’

‘Zo, de kop is eraf. De eerste negen behandelingen via videobellen en Skype zijn uitgevoerd.’ vertelt Bonita. ‘Voor iedereen begint het een beetje onwennig maar we hebben het gedaan: twintig minuten lang geconcentreerd stil gezeten en de oefeningen die we samen hebben bedacht uitgevoerd. En wat is het leuk om jullie nu eens te zien in jullie eigen omgeving! Zo heb ik bij een aantal kindjes de taaloefening gekoppeld aan het vertellen hoe hun huis eruit ziet. Vol enthousiasme werd me verteld hoe de slaapkamers eruit zagen en werd ik letterlijk mee naar boven genomen. Alle ouders zeiden hetzelfde: ‘let niet op de rommel onderweg’. Fijn te weten dat het in ieder gezin hetzelfde is!

We moeten in deze rare tijden allemaal onze weg zien te vinden. Werk wordt ineens gekoppeld aan het huishouden en dan komt voor jullie logopedie er ook nog bij. Nu het spannende eraf is denk ik dat wij dit samen prima kunnen en wat mij betreft: tot volgende week!’

 

Gekke bekken trekken in de camera

‘We hadden ons er al een beetje op ingesteld, maar gisteren werd het definitief… Scholen en kinderdagverblijven gaan sluiten voor minstens drie weken’ vertelt ook Jiska. ‘Voor ons als logopedisten, die toch het liefst een-op-een met een kind aan tafel zitten, was dat best even omschakelen. Normaal zijn wij druk met knippen, plakken, knutselen, verven en spelletjes spelen, maar dat gaat even niet. Vanaf vandaag behandelen wij digitaal. Dit is voor ons wennen en ook voor de kinderen.

Gelukkig bleek al snel dat een kind ook via een scherm prima te enthousiasmeren is. Van wedstrijdjes gekke bekken trekken in de camera tot het trots laten zien van de slaapkamer. Het kwam vandaag allemaal voorbij. Het zal voor ons nog even uitzoeken zijn hoe we de behandelingen het best kunnen gaan vormgeven, maar we gaan ons best doen om de logopedie zoveel mogelijk te continueren.

We hopen iedereen over een paar weken weer in goede gezondheid te zien op school!'