DSC02065

Goed voor elkaar én de aarde zorgen

We hebben het nieuwe jaar weer met veel plezier in mogen luiden. Met een beetje geluk zijn de stembanden inmiddels weer goed bijgekomen (en zo niet, dan lees je hier hoe je ze wat extra liefde geeft) en kunnen we onze blik op het nieuwe jaar richten. Een jaar vol goede voornemens waarin innovatie en gezondheid centraal komen te staan. Een jaar waar ‘goed zorgen voor elkaar én voor de aarde’ zomaar eens de slogan zou kunnen worden. 

Nieuwe website

Dat eerste goede voornemen is binnen nu en een paar maanden te bewonderen. Achter de schermen hebben we ons over de nieuwe inrichting van onze website gebogen. Want hoe willen onze logopedisten hun specialisme verwoord zien op de website? Welke informatie willen jullie als ouders en cliënten terug kunnen vinden? En hoe kunnen we er samen voor zorgen dat we zoveel mogelijk informatie zo makkelijk mogelijk vindbaar maken?  

Een klus waar we de mouwen zeker voor op hebben moeten stropen (en ook dat stukje bloed, zweet en tranen is zonder twijfel voorbij gekomen), maar binnenkort mogen we het eindresultaat vol trots met jullie delen.  

 Meer zorg voor ons team

Het is belangrijk om goed voor elkaar te zorgen. Zeker binnen de zorgsector! Wanneer onze logopedisten gelukkig zijn en lekker in hun vel zitten, leveren ze de beste zorg; en daar worden we allemaal beter van.  

“We willen ook in 2023 weer een grote bijdrage leveren aan de gezondheid van onze collega’s. We zwoegen ons samen het zweet in tijdens de wekelijkse Bootcamp, maar zullen dit in 2023 ook gaan koppelen aan een vitaliteitsprogramma.” legt Gerard uit. Naast de wekelijkse Bootcamp en Crossfit op de hoofdlocatie en het Fiets van de zaak beleid, komt er in 2023 ook meer eet- en leefstijl begeleiding voor het hele team; en wel met behulp van een gezondheidscoach.  

Samen Fit Bootcamp Afgemat Connect logopedie dyslexie Zwolle team

“Er is een groot verschil tussen het zéggen dat je goed voor je team wilt zorgen, en het ook daadwerkelijk doen.” vertelt Gerard verder. “We roepen dus niet alleen, maar zorgen er ook voor dat we dit vitaliteitsprogramma als werkgever volledig mogelijk maken. Zonder haken of ogen. Gezonde, gelukkige collega’s vragen nu eenmaal om meer dan een wekelijkse Bootcamp. Lekker in je vel zitten gaat ook om een stukje bewustwording en het stimuleren van een gezonde leefstijl.”  

En daar speelt de toekomstige gezondheidscoach een grote rol in: “Faciliteren is goed, maar een stapje verder gaan kan ook en wij denken dat je daar échte resultaten mee bereikt. Samen kijken welke programma’s werken, en deze op zo’n manier integreren dat iedereen er toegang tot heeft. Hoe mooi is dat?” 

 Duurzaamheid en digitale zorg

Goed zorgen voor elkaar én voor de aarde. Een gedachte die al jaren centraal staat binnen Connect Logopedie en Dyslexie, en waar ook in 2023 weer hard aan gewerkt wordt. “Het gaat niet alleen om het besturen van de organisatie, maar ook om het goed omgaan met de schaarste en het optimaal gebruik hiervan.” vertelt Gerard.  

Van kleine dingen als het recyclen van materialen en beperkten van papierstromen, tot het maken van grote stappen op het gebied van duurzaam inkopen en blended care: digitale zorg. “We zijn achter de schermen hard aan het werk en maken grote stappen in de ontwikkeling van een platform waarbij onze fysieke zorg door digitale zorg ondersteund kan worden. Dit is niet alleen belangrijk voor de logopedische zorg, maar draagt ook weer bij aan het verlagen van onze CO2 footprint.” 

 

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen Connect Logopedie en Dyslexie, of ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van de plannen voor 2023? Neem contact met ons op via info@connectlogopedie of 038-4202010.