Ik ben Doorzettertje-dyslexie

Doorzettertje

Doorzettertje is een initiatief van Pento Audiologisch Centrum en Connect logopedie. We zetten het kindvriendelijke platform in om betrokkenheid rondom dyslexie, lezen en spellen te vergroten. Dit geldt voor zowel kinderen als ouders en verzorgers en professionals die hier in hun werk mee te maken hebben. Je krijgt antwoord op vragen als: Wat is dyslexie? Waar lopen dyslectici tegenaan? Wat doet het met kinderen (psycho-educatie)? En welke hulp is wenselijk?

Wie is Doorzettertje

Doorzettertje is een animatiefiguur en heeft door dyslexie moeite met lezen, schrijven en spellen. Lezen gaat vaak traag en voorlezen moeizaam. Maar, met de juiste hulp komt hij er wel. Foutjes maken doet hij nog steeds, maar hij zet door. In zijn animatiefilm(s) laat hij zien waar hij, met zijn problematiek, in het dagelijks leven tegenaan loopt. Hoe is het om dyslexie te hebben? Hoe voelt het? En hoe wil hij dat we hiermee omgaan?

 

Waarom Doorzettertje

Wil je meer weten over dyslexie? Of andersoortige problematiek waarin Pento en Connect samenwerken? Volg dan de avonturen van Doorzettertje op Facebook. Het platform geeft inzicht in en deelt kennis over dyslexie. Op deze manier willen wij meer begrip creëren voor dyslectici. Zo worden ze beter ondersteund en presteren zij beter. Zowel thuis als op school.