Connect logopedie tekenen behandeling

Taalontwikkeling bij kinderen

Leren praten (taalontwikkeling) begint bij het begrijpen van woorden en zinnen. Allereerst leert een kind de ouder begrijpen. Dit gebeurt al voordat je kind praat. Zegt mama het woord ‘snoepje’, dan weet het dat het iets lekkers krijgt. Je kind begrijpt het woord ‘snoepje’ maar kan het nog niet uitspreken. Zodra je kind woorden begrijpt en vaak hoort, gaat het woorden imiteren: ‘papa’, ‘mama’ en ‘die’. Je kind maakt steeds meer mee, begrijpt steeds meer en maakt van woorden zinnen. Deze taalontwikkeling gaat de hele kindertijd door. Zelfs volwassenen leren nog nieuwe woorden. Ieder kind ontwikkelt dit in zijn/haar eigen tempo. Soms is dat later dan andere kinderen van dezelfde leeftijd. Dit heeft invloed op de totale ontwikkeling van je kind.

Logopedie

Twijfel je aan de taalontwikkeling van je kind? Zoek contact met onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg of Dedemsvaart. Onze logopedist onderzoekt je kind spelenderwijs. Dit kan al vanaf 1 jaar. Je kind heeft niet door dat het wordt onderzocht. De logopedist vergelijkt de onderzoeksresultaten met die van leeftijdgenoten en houdt daarmee altijd rekening met de eigen ontwikkeling van het kind.

Ouders

Leren communiceren is het grootste geschenk dat je je kind kunt geven. Hierdoor maakt het verbinding met de wereld om zich heen. Dit kan door gebaren, tekens, symbolen of gesproken taal. De manier waarop je als ouder met je kind communiceert is de sleutel tot taalontwikkeling en geletterdheid. Heb je te maken met gediagnostiseerde of vermoedelijke vertraging/achterstand of vragen over de ontwikkeling van je kind? Onze logopediepraktijk heeft passende middelen en programma’s.