Logopediepraktijk Connect Zwolle Hardenberg Dedemsvaart schrijven cliënt

Dyslexienetwerk Pento en Connect

Een plek waar je terecht kunt voor alle informatie over, en diagnostiek en behandeling van, dyslexie. Je vindt het allemaal terug bij Dyslexienetwerk Pento en Connect. Het multidisciplinaire team bestaat uit orthopedagoog-generalisten, orthopedagogen , logopedisten en dyslexiespecialisten. Samen met leerkrachten en intern begeleiders zetten wij ons in voor dyslexiezorg van kwaliteit.

Onderzoek en behandeling

Onze specialisten binnen Dyslexienetwerk Pento en Connect onderzoeken en behandelen binnen de vergoede dyslexiezorg. Wordt een ernstige vorm van dyslexie vermoedt (bijvoorbeeld wanneer de ontwikkeling op gebied van technisch lezen ook na intensieve begeleiding achterblijft) en spelen er geen andere (leer)stoornissen mee? Dan beginnen we met een onderzoek. Dit onderzoek vormt uiteindelijk de basis voor de behandeling. Die behandeling wordt ook gewoon binnen hetzelfde netwerk met dezelfde dyslexiespecialisten uitgevoerd.

Ons dyslexienetwerk:

  • heeft contracten met verschillende gemeenten. Onderzoek en behandeling van dyslexie valt dan ook onder de vergoedingsregeling van gemeenten;
  • is aangesloten bij het Nationaal Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Dit instituut bewaakt de kwaliteit van de dyslexiezorg. Sinds september 2010 is Dyslexienetwerk Pento en Connect in bezit van het keurmerk van het Nationaal Kwaliteitsinstituut Dyslexie;
  • werkt met geregistreerde dyslexiebehandelaars die werken met evidence based methodes. Naast het volgen van de Master SEN-dyslexie scholen de specialisten binnen het dyslexienetwerk zich continu op basis van de laatste ontwikkeling. Zowel intern als extern.