Logopediepraktijk Connect Zwolle Hardenberg Dedemsvaart schrijven cliënt

Dyslexienetwerk Pento en Connect

Een plek waar je terecht kunt voor informatie over en diagnostiek en behandeling van dyslexie. Dat is prettig. Het kan bij Dyslexienetwerk Pento en Connect. Het multidisciplinaire team bestaat uit orthopedagoog-generalisten, een orthopedagoog, logopedisten en dyslexiespecialisten. Samen met leerkrachten en intern begeleiders zetten wij ons in voor dyslexiezorg van kwaliteit.

Onderzoek en behandeling

Onze specialisten onderzoeken en behandelen binnen de vergoede dyslexiezorg. Bij onderzoek gaat het om kinderen binnen het basisonderwijs waarbij het vermoeden van een ernstige vorm van dyslexie bestaat en waarbij geen andere (leer)stoornissen meespelen. Een vermoeden ontstaat wanneer ontwikkeling op gebied van technisch lezen of technisch lezen en spellen ernstig achterblijft na minimaal een half jaar intensieve begeleiding op de basisschool. Wanneer ernstige enkelvoudige dyslexie is vastgesteld vindt behandeling plaats. Ons dyslexienetwerk:

 

  • heeft contracten met verschillende gemeenten. Onderzoek en behandeling van dyslexie valt onder de vergoedingsregeling van gemeenten;
  • is aangesloten bij het Nationaal Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Dit instituut bewaakt de kwaliteit van de dyslexiezorg. Sinds september 2010 is Dyslexienetwerk Pento en Connect in bezit van het keurmerk van het Nationaal Kwaliteitsinstituut Dyslexie;
  • werkt met geregistreerde dyslexiebehandelaars die werken met evidence based methodes. Naast het volgen van de Master SEN-dyslexie scholen de specialisten binnen het dyslexienetwerk zich continu op basis van de laatste ontwikkeling. Zowel intern als extern.