elena-mozhvilo-YEiDnsXZhHU-unsplash

Logopedie oefeningen doen tijdens de feestdagen: zo lukt het wél!

De feestdagen zijn een drukke tijd vol met gezelligheid - maar deze periode kan ook extra uitdagend zijn wanneer het om huiswerk maken gaat. Tijd en rust is er nooit genoeg, en het doen van het huiswerk van de logopedist kan dan vaak ook een flinke uitdaging zijn. En toch is dat huiswerk ontzettend belangrijk om ervoor te zorgen dat je kind geen achterstand oploopt in zijn of haar behandeling.

We delen dan ook graag wat tips en ideeën om huiswerk en oefeningen doen tijdens de drukte van de feestdagen makkelijker te maken.

Plan vooruit

Een goede planning is essentieel als het gaat om oefeningen doen tijdens de feestdagen. Neem even de tijd om je agenda door te nemen en bepaal welke momenten het beste passen. Probeer dagelijkse routines zoals tandenpoetsen of voorlezen aan te houden als vaste momenten voor logopedie oefeningen.

Maak er een spel van

Kinderen houden van spelletjes spelen, dus waarom maak je van logopedie oefeningen niet gewoon een leuk spel? Verzin bijvoorbeeld een speurtocht door het huis waarbij je kind verschillende woorden moet vinden en uitspreken. Of maak gebruik van educatieve apps die speciaal ontwikkeld zijn voor logopedische doeleinden. Op deze manier wordt oefenen leuk en uitdagend voor je kind.

Samen oefenen

Logopedie oefeningen kunnen ook een leuke activiteit zijn om samen met de hele familie te doen. Betrek broertjes, zusjes, opa's en oma's erbij en maak er een gezamenlijke inspanning van. Op deze manier wordt het huiswerk maken minder saai en zal je kind (en jijzelf als ouder) gemotiveerder zijn om mee te doen.

Praat met de logopedist

Als je merkt dat het echt moeilijk is om tijd vrij te maken voor logopedie oefeningen tijdens de feestdagen, aarzel dan niet om contact op te nemen met de logopedist van je kind. Zij kunnen je helpen met het maken van een aangepast oefenschema of tips geven om het oefenen makkelijker in te passen in de drukte.

Met deze tips en ideeën kun je ervoor zorgen dat oefenen en huiswerk maken tijdens de feestdagen wel lukt. Blijf positief en creatief, en vergeet niet dat zelfs kleine stappen vooruitgang belangrijk zijn. Geniet van de feestdagen en maak er samen met je kind een leerzame én gezellige tijd van!