Connect logopedie meisje kinderstoel

Pre-logopedie voor kinderen

Je kind wil niet wil eten of drinken. Dat is lastig. Pre-logopedie biedt ondersteuning en advies bij eet- en drinkproblemen, het op gang brengen van communicatie en stimuleren van mondspieren, nog voordat je kind praat. Onze pre-logopedist gaat met je in gesprek, observeert de totale motoriek en houding van je kind en onderzoekt hoe het eten en drinken gaat en waar problemen ontstaan. Zijn er anatomische aandoeningen? Functioneren de zuig- en slikreflex voldoende? Hoe verloopt de coördinatie tussen het zuigen, slikken en ademen?

WhatsApp spreekuur

Als u vragen heeft over prélogopedie bent u welkom om deze te stellen aan onze prélogopedisten tijdens ons WhatsApp-spreekuur. Iedere maandag tussen 10:00 en 11:00 kunt u contact met ons opnemen via WhatsApp. U kunt ons WhatsApp nummer 0623141032 toevoegen en ons een bericht sturen. U kunt ook op de onderstaande knop klikken.

Logopedie en pre-logopedie

Tijdens de behandeling werkt de pre-logopedist aan reflexen, gevoeligheid en mondmotoriek. Ook gaat aandacht uit naar optimalisatie van de eethouding en de manier waarop je het eten het beste kunt aanbieden. Eventueel kan gewerkt worden met hulpmiddelen om het eten en drinken aangenamer te maken (andere fles/beker, aangepaste stoel, gemakkelijk vast te houden bestek etc.). Het doel is om van eten en drinken weer een gezellige activiteit te maken.