DSC04640

Leuke spellen voor de herfst- en kerstvakantie: samen met taal bezig zijn

Tijdens vakanties speelt de bijdrage van ouders een nóg grotere rol binnen de logopedie. Want pas wanneer er ook thuis geoefend wordt, kan er met de logopedist meters gemaakt worden! Hoe meer kinderen thuis oefenen met taal - hoe sneller er resultaten geboekt kunnen worden.

Nu staat de logopedist ook tijdens de herfstvakantie en kerstvakantie gewoon voor je klaar, maar ook op de momenten dat je niet bij de logopedist bent kunnen we je voorzien van leuke spelletjes en inspiratie. Zo kunnen jullie ook tijdens de najaar vakanties op een leuke, makkelijke en ontspannen manier samen met taal bezig zijn.

 

1. De Winterbundel Taal van juf Lies

Juf Lies heeft een geweldige Winterbundel Taal samengesteld met spelletjes voor alle leeftijden. Spelling en taal, maar ook kleuren en tafels worden samengevat in deze bundel met werkjes voor de kerst en winter.

Het mooiste? Je kunt ze hier gratis downloaden en thuis uitprinten!

2. Vrolijk kerstfeest, meneer big!

Meneer Big heeft de dag voor kerstmis nog geen kerstboom. Oh-oh! Een leuk, interactief, voorgelezen prentenboek met activiteiten op iedere pagina. Speciaal voor peuters en kleuters.

3. Kleur op code: taal en rekenen

Op de website van Juffie Puffie kun je een mooie set met 22 kleurplaten in de thema’s herfst, kerst en winter bestellen. Deze kleurplaten staan in het thema van taal en rekenen, en terwijl de kinderen de kleurplaat invullen moeten ze allerlei (taal)opdrachten uitvoeren!

4. Woordkaarten Kerst

Op de website van Juf Bijtje kun je 43 woordkaarten in het thema Kerst downloaden, uitprinten en ophangen. Zo kunnen jullie ze thuis samen gebruiken om te mixen en koppelen, een zin te schrijven met een paar plaatjes, of de woorden naschrijven of stempelen!

Je kunt ze hier gratis downloaden.

5. Woordenschatkaart voor de feestdagen

Maak samen jullie eigen woordenschatkaarten met oude tijdschriften of op de computer. Wat kun je allemaal bedenken in het thema Kerst? Misschien kun je alles op de kaart echt vinden? Plaatjes van de kerstboom en lekker eten bijvoorbeeld, en ze vervolgens samen zoeken in de winkel. Een leuke, actieve manier om samen met taal bezig te zijn!

6. F&L Taal in Blokjes set

Samen woorden bouwen: een leukere manier om met taal bezig te zijn is er niet! Ben je bij de logopedist voor lezen en spellen? Dan ken je hem vast al: de F&L Taal in Blokjes set maakt leren lezen en spellen leuk. Zowel tijdens de kerstvakantie, als de rest van het jaar! Vraag je logopedist of dit ook voor jou geschikt is.

 

Fijne feestdagen!

 

Meer leuke tools voor thuis ontdekken? Je vindt ze in onze webwinkel!