De 6 leukste boekjes over taal- en spraakgebreken

De 6 leukste boekjes over taal- en spraakgebreken

Stotteren, taalachterstanden en ontwikkelingsstoornissen. Het zijn geen leuke onderwerpen. Maar gelukkig zijn er wel hele leuke boekjes over taal- en spraakgebreken geschreven. Boekjes met volop informatie over hoe het allemaal werkt, wat je kunt doen en leuke spelletjes, oefeningen en tips. En het allerbelangrijkste: je bent niet de enige!

De woorden wolkjes machine

Grote kleurenillustraties maken dit boekje extra aantrekkelijk. En dat is belangrijk: want wanneer Kamiel praat, komen de woorden soms in stukjes uit zijn mond! In een wilde droom legt hij uit hoe zijn ‘woordenwolkenmachine’ werkt.

Vanaf ca. 5 jaar.

 

P-p-p-pa-pegaai is jarig: logopedie in een notendop

Logo Lorre wil een feest geven, maar waarom willen zijn vrienden niet komen? Een boekje vol kleurrijke illustraties, interactieve vragen én tips voor ouders!

Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

 

Stotterkit: stotteren, hoe werkt het bij jou

Wat heeft er allemaal met stotteren te maken, hoe werkt het, waarom gebeurt het en wat kun je ermee doen? Een boekje vol leuke opdrachten, spelletjes, oefeningen en tips!

Vanaf ca. 7 t/m 11 jaar.

 

Pluis heeft TOS: de zoektocht van Noita

Praten… Konijntje Pluis vindt het maar lastig hoor. Gelukkig helpen haar zusje Noita en hun vrienden en familie haar. Een mooi (voor)leesboek over kinderen met TOS, met praktische tips voor ouders.

Vanaf ca. 6 t/m 9 jaar.

 

De survivalgids stotteren en broddelen

Grappige, stripachtige tekeningen maken deze survivalgids extra aantrekkelijk. Het is natuurlijk super lastig wanneer je iets wilt zeggen maar de woorden er niet goed uitkomen! Dit boekje zit vol informatie en tips om met stotteren en broddelen om te gaan.

Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

 

Het grote TOS mysterie: wat aliens en robots ons kunnen leren over taal

Jeroen vindt het moeilijk om taal te leren: hij heeft een taalontwikkelingsstoornis. Maar professor Roos legt Jeroen en zijn vrienden precies uit hoe het werkt: taal leren. Een leuk stripverhaal met gekleurde tekeningen en volop informatie over TOS.

Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

 

Je kunt de boeken o.a. op Bol.com bestellen!

 

Meer weten over logopedie? Neem contact op met onze praktijk voor logopedie en dyslexie in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart via info@connectlogopedie.nl of 038-4202010.