PHOTO-2022-10-19-20-42-17 3

Bijdragen aan toegankelijke jeugdsport: de Molecaten Ruiterdag 2023

Zaterdag 14 oktober is het weer zo ver: de Molecaten Ruiterdag. Landgoed Molecaten in Hattem wordt deze dag het prachtige decor van deze jaarlijkse eventingwedstrijd, waar wij inmiddels al meerdere jaren trots partner van mogen zijn.

Wij als Connect vinden dat ieder kind recht heeft op de mogelijkheid tot sport. Om die reden sponsoren we al jaren het regionaal jeugdsportfonds, voetbalvereniging CSV ‘28 en paardrijvereniging Hippisch Hattem: organisator van de Molecaten Ruiterdagen. 

 

Een evenement met een speciaal doel

De Molecaten Ruiterdag is niet zomaar een evenement. De opbrengsten van deze dag vloeien direct terug naar de vereniging Hippisch Hattem. Paardrijden is voor veel kinderen in Nederland een droom die niet altijd uit kan komen. Paarden, verenigingen, kleding en attributen vragen best wat van het gezinsbudget - wat betekent dat paardrijden voor veel kinderen simpelweg niet betaalbaar is. Hippisch Hattem probeert hier verandering in te brengen door de contributie voor leden zeer laag te houden: mede dankzij opbrengsten van evenementen zoals de Molecaten Ruiterdagen.

 

Sport voor ieder kind

En daar zetten wij ons voor in. Sport, en zeker omgang met paarden, zorgt ervoor dat kinderen hun energie kwijt kunnen, nieuwe sociale contacten opdoen, gezond blijven en minder stress ervaren. Ontzettend belangrijk, en iets waar wij uiteraard graag ons steentje aan bijdragen. We zien je dan ook graag op de Molecaten Ruiterdag 14 oktober 2023!