DSC05937

Even voorstellen: Hadewig van Heuveln, logopedist / afasietherapeut

In de afgelopen tien jaar heeft de zorg voor ouderen een grote verandering ondergaan. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, wat betekent dat de manier waarop we hen verzorgen moet veranderen. En deze transformatie beperkt zich niet alleen tot de algehele zorg. Ook op het gebied van logopedische zorg zien we verschuivingen plaatsvinden. Behandeling van ouderen verschuift naar eerstelijnszorg, en dat is waar Hadewig's specialisatie ligt.

 

Met de komst van Hadewig is Connect logopedie & dyslexie in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart een specialist rijker. Hadewig stelt zich dan ook graag voor!

"Hoi! Ik ben Hadewig van Heuveln en gespecialiseerd als logopedist in de ouderenzorg - waar ik inmiddels al tien jaar met veel plezier werk. Zowel intramuraal als extramuraal heb ik een verscheidenheid aan problematiek gezien. Soms behandelde ik alleen, vaak ook binnen een multidisciplinair team en elke keer weer het puzzeltje leggen samen met de cliënt, daar gaan mijn hart sneller van kloppen. 

 

Het mooie aan ons vak vind ik de diversiteit in cliënten en steeds weer de connectie zoeken met ieder individu. Of het nu gaat om het opnieuw of anders leren van communiceren bij iemand met afasie, of om het zoeken naar de meest veilige manier van eten geven bij iemand met vergevorderde dementie; het maken van connectie is altijd essentieel en een eerste voorwaarde om überhaupt iets te kunnen doen. "

Nieuwe manier van werken in een veranderd zorglandschap

"Ook op deze nieuwe werkplek bij Connect Logopedie, met zoveel logopedisten en verschillende expertises, wil ik die connectie maken met cliënten en collega’s en iets bijdragen. 

In de afgelopen tien jaar is er veel veranderd in de zorg voor ouderen. Omdat ouderen langer thuis blijven wonen, verandert de manier van werken. Ook de logopedische zorg verandert: de problematiek die intramuraal wordt behandeld, is complexer en de behandeling verschuift meer naar de thuissituatie. 

 

In Zwolle bestaan al verschillende samenwerkingsverbanden en als Connect Logopedie sluiten we graag aan om mee te denken en mee te behandelen in de zorg die thuis geleverd wordt. Je kunt hierbij denken aan logopedie bij (vervolg)revalidatie na een CVA, dementie en Parkinsonpatiënten. Mijn specialisaties liggen op het gebied van communicatie (taal-spraak-stem-gehoor) en slikken. Behandelingen vinden plaats op onze hoofdlocatie of bij cliënten thuis!"

 

Meer informatie over logopedie voor ouderen vind je hier.