julia-zolotova-M_xIaxQE3Ms-unsplash

Werkgeluk binnen Connect: nieuwe bootcamp, smartwatch en fruit op je werk

Werkgeluk: een simpele samenvoeging van twee woorden met een betekenis die een grote invloed heeft op ieder soort organisatie. Wanneer je team bijna tweeduizend uur per jaar op het werk besteedt, wil je dat zij zichzelf in deze tijd gezond en gelukkig voelen.

Wist je dat medewerkers die werkgeluk ervaren minder stress en meer voldoening voelen en hierdoor beter functioneren? Gelukkige medewerkers zijn:

  • Productiever, creatiever en gemotiveerder,
  • Vinden sneller oplossingen,
  • Hebben meer energie om in hun zorg te steken,
  • Kunnen tegenslagen beter aan,
  • Ervaren minder stress,
  • En vinden sneller oplossingen.

Wij geloven dat wanneer wij doen wat we kunnen om ons team te helpen zichzelf gezond én gelukkig te voelen, de kwaliteit van de zorg aan onze cliënten er op vooruitgaat. Als je het nog wat verder strekt, zorgt een betere kwaliteit van zorg voor snellere resultaten en op de lange termijn zelfs voor kortere wachttijden.

Een gezonde levensstijl zorgt voor meer werkgeluk

Meer dan genoeg reden om in werkgeluk te investeren dus. En om werkgeluk te voelen, zijn de stofjes serotine en dopamine (de bekende gelukshormonen) ontzettend belangrijk. Deze hormonen zorgen ervoor dat je jezelf gelukkig, vrolijk en positief voelt. Deze stofjes komen vrij wanneer je gezond en gevarieerd eet, regelmatig actief beweegt en voldoende rust neemt. In het kort: wanneer je een gezonde levensstijl hanteert.

Meer dan genoeg reden voor ons als organisatie om ons team te helpen deze gezonde levensstijl te bewerkstelligen. En dat doen wij zo:

Bootcamp@Work

In 2021 is Bootcamp@Work gestart zodat we samen fit en gezond kunnen blijven (en wat kunnen lachen). Hoe fijn is het wanneer je je zowel fysiek als mentaal sterk en veerkrachtig voelt en vol nieuwe energie de week start. Heerlijk toch?

Smartwatch voor Bootcamp liefhebbers

De bootcamp fans bij Connect krijgen ook de mogelijkheid om hun gezondheid zelf in de gaten te houden met een smartwatch. Deze smartwatch heeft een stappenteller, houdt het aantal calorieën dat je eet bij, de afstanden die je aflegt, meet je hartslag en je bloeddruk en analyseert zelfs je slaapritme. Met deze smartwatch krijgen onze medewerkers meer inzicht in hun levensstijl en hebben ze alle mogelijkheden om hier veranderingen in aan te brengen.

Fruit op je werk

Fruit is gezond, geeft een goed gevoel en is een belangrijke leverancier van vezels, vitaminen en mineralen. Wist je dat fruit zelfs de bloeddruk en LDL-cholesterol verlaagt en zo tegen hart- en vaatziekten beschermt? Daarnaast heeft het ook nog eens invloed op de afbraak van eiwitten, koolhydraten en vetten en stimuleren ze de gezondheid van allerlei onderdelen van het menselijk lichaam. We zorgen ervoor dat ons team iedere dag vers fruit binnen handbereik heeft. Lekkere, gezonde snacks om het energieniveau van onze toffe peren op peil te houden!

Fiets van de zaak

Met behulp van het fietsleaseplan van Lease a Bike kunnen alle Connect medewerkers een fiets van de zaak aanschaffen. Zo dragen we ons steentje bij aan een schoner milieu en blijven we fit en actief. Voor degenen die geen fiets van de zaak willen, staat er een leenfiets klaar op de hoofdlocatie zodat de auto gewoon kan blijven staan.