Kinderboekenweek 2021: top 3 kinderboeken én leestips van de logopedist

header-curve-white

Kinderboekenweek 2021: top 3 kinderboeken én leestips van de logopedist

Kinderboekenweek 2021: top 3 kinderboeken en leestips van de logopedist

Binnen Connect logopedie & dyslexie weten wij als geen ander hoe belangrijk lezen is. In het kader van de Kinderboekenweek 2021 delen onze logopedisten hun top 3 kinderleesboeken én een aantal interessante leestips om het leesplezier te bevorderen.

 

Kinderboekenweek 2021

Ter promotie van het Nederlandse kinderboek is de Kinderboekenweek sinds 1955 een jaarlijks terugkerende ‘week’ van tien dagen. In september en oktober is er extra aandacht voor het kinderboek. In 2021 duurt de Kinderboekenweek van 6 tot en met 17 oktober. Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is: Worden wat je wil. Kinderboeken rondom beroepen staan dit jaar dus centraal. Van brandweerman tot superheld, van vlogger tot ridder: je kan alles worden wat je wil. In dit blog onze top drie van kinderboeken inclusief leestips van de logopedist.

Kinderboekenweek 2021: boeken top 3

1.      Handboek voor superhelden

Het Handboek voor superhelden is een boek dat leest als een strip en daarnaast ontzettend leuk geïllustreerd is. In het boek lees je hoe Lisa allerlei spannende problemen oplost.

2.      Hoe word ik astronaut

Het ultieme boek voor toekomstige ruimtevaarders. Hoe word ik astronaut van André Kuipers en Govert Schilling vertelt allerlei wist-je-datjes en verhalen over ruimteschepen, de maan en gewichteloosheid. Doordat André Kuipers zelf in de ruimte is geweest, weet hij als geen ander hoe dit zit. Interessant om te lezen dus!

3.      Hoe ik per ongeluk een ridder werd

Roderik wil ridder worden, maar hij dat wil niet echt lukken. Hij moet steeds klusjes doen die hij niet zo leuk vindt, afwassen bijvoorbeeld. Als hij met ridder Reinout mee op reis mag, wordt zijn leven eindelijk spannend. Hoe ik per ongeluk ridder werd is een grappig en spannend boek met veel leuke ridderweetjes.

3  x leestips van de logopedist

Leesplezier is belangrijk. Dit proberen wij binnen Connect logopedie & dyslexie dan ook altijd te motiveren en stimuleren. Hieronder drie leestips van onze logopedisten en dyslexiespecialisten die het lezen voor kinderen leuker en makkelijker maken.

1.      Lees serie-boeken

Om lezen te stimuleren zijn serie-boeken een aanrader. Je kent de personages en als je ze leuk vindt, zitten er in de hele serie geen slechte boeken. Daarnaast hoef je ook niet aldoor op zoek naar een nieuw leuk boek, maar lees je er gewoon nog één uit dezelfde serie. Handig!

2.      Yoleo Lezen

Als lezen niet vanzelf gaat of je vind het niet leuk dan biedt Yoleo uitkomst. Via de bibiotheek jeugdaccount gratis online boeken lezen. Het wordt voorgelezen en onderdussen spaar je punten waarmee je je eigen ‘kamer’ in te richten of een game te spelen. Hoe leuk!

3.      Ondertiteling aanzetten

Niet ieder kind houdt van lezen, maar wel ieder kind houdt van verhalen. Je kunt er dus ook voor kiezen om je kind voor te lezen, samen te lezen of een film te kijken. Ga je een film kijken, zet dan een Nederlands gesproken film de ondertiteling aan. Je kind kijkt dan automatisch naar de tekst. Let maar eens op, als volwassene doe je dat zelf ook zonder dat je het door hebt. Zo maakt je kind onbewust extra leeskilometers.

Bird-oranje-links-1
Bird-oranje-links-2