Aleid Roebertsen

Even voorstellen: Aleid, van personal assistant naar office manager

Ontwikkeling van logopedisten en dyslexiespecialisten, uitbreiding van vakspecialisaties en een toenemende zorgvraag. Oftewel, een groeiende logopedieprakrijk. Dat vraagt om herstructurering. Connect splitst het huidige managementteam op in vier vakinhoudelijke teamleiders en een office manager. Teamleiders krijgen meer ruimte om zich te richten op inhoud en de personeelszaken worden overgenomen door een office manager. Een win-winsituatie. Aleid, voorheen personal assistant, vertelt over haar nieuwe rol binnen de organisatie.

Een nieuwe functie als office manager. Wat betekent dat voor jou?

In mijn vorige functie als personal assistant hield ik mij voornamelijk bezig met ondersteunende taken voor het management. In mijn nieuwe rol als office manager ben ik het eerste aanspreekpunt voor collega’s. Ook neem ik deel aan functioneringsgesprekken en help ik logopedisten en dyslexiespecialisten met hun werkplanning wanneer zij daar behoefte aan hebben.

Welke voorbereidingen tref je voor je nieuwe functie?

In mei ben ik gestart met de training ‘Leidinggeven, het verschil voor uw medewerker’ bij Luuk Wink Training en Advies. Deze training rond ik af in juli. Door middel van deze training leer je hoe je effectief leiding kunt geven aan je collega’s. Ook zal ik natuurlijk nauw in contact staan met de vier teamleiders en de directie van onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart.

Wat betekent dit voor cliënten, stakeholders en collega’s?

Met de nieuwe structuur hoop ik dat zowel teamleiders als logopedisten hun werk goed kunnen doen, de samenwerking onderling verbetert en ons werkgeluk vergroot wordt. Teamleiders sturen in de nieuwe situatie meer op inhoud. Tijdens behandelingen zullen cliënten dit merken. Dat is waar we het uiteindelijk voor doen. Alleen de beste zorg voor onze cliënten is goed genoeg.