Team Nationale Dyslexie Conferentie 2018

Een bezoek aan de Nationale Dyslexie Conferentie

21 maart was het zover. Een aantal enthousiaste dyslexiespecialisten van onze logopediepraktijk bezochten de 10e editie van de Nationale Dyslexie Conferentie. Thema van dit jaar was: Leren Lezen Kansen Creëren. 30 prominente sprekers deelden hun wetenschappelijke inzichten, inhoudelijke adviezen en praktische handvatten. Benieuwd hoe onze dames het hebben gehad? En wat dit betekent voor onze cliënten? Dyslexiespecialist Lisan doet deze maand verslag van een leerzaam en inspirerend bezoek aan de conferentie.

Het bezoek

Op 21 maart 2018 is een gedeelte van ons dyslexieteam naar de Nationale Dyslexieconferentie geweest. Voor het 10e jaar op rij organiseerde Lexima in CineMec in Ede deze conferentie. Diverse lezingen werden gegeven door verschillende sprekers uit het hele land. Er konden lezingen gevolgd worden binnen de volgende domeinen: wetenschap, VVE, goed leesonderwijs, preventie, signalering-diagnostiek, dubbeldiagnoses, behandeling-begeleiding, interventies, compensatie-tools & faciliteiten en passend onderwijs. Ons dyslexieteam heeft onder andere lezingen gevolgd over voortgezet technisch lezen, leren lezen met een TOS (taalontwikkelingsstoornis), dyslexie op het voortgezet onderwijs, dyslexie in combinatie met hoogbegaafdheid en diverse hulpmiddelen die ingezet kunnen worden ter ondersteuning bij bijvoorbeeld het lezen.

 

Goed onderwijs brengt het beste in mensen naar boven, voorkomt en verkleint achterstanden en helpt talenten zich optimaal te ontwikkelen.”

Waarom belangrijk?

Het bezoeken van de jaarlijkse dyslexieconferentie vindt Connect Logopedie belangrijk. Op deze manier blijven wij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van dyslexie. Zo kunnen wij, als aanbieder van logopedische- en dyslexiezorg, onze cliënten altijd voorzien van de beste zorg gebaseerd op de meest actuele inzichten. En dat is belangrijk want leren lezen is kansen creëren, voor nu en later! En ieder kind heeft recht op een kansrijke toekomst. Vind je niet?

Meer weten over de dyslexieconferentie? Neem een kijkje op de website van de Nationale Dyslexie Conferentie.