connect en windesheim samenwerking

Connect en Windesheim opleidingen bundelen krachten om het tekort aan logopedisten tegen te gaan

Het is officieel: we hebben een convenant getekend met de opleiding Logopedie duaal van Windesheim! De start van een mooie samenwerking om samen op te trekken bij het opleiden van studenten. Hard nodig: de wachtlijsten blijven groeien en het tekort aan logopedisten neemt steeds verder toe. We hechten dan ook grote waarde aan het initiatief. Samen maken we ons sterk voor het opleiden van een nieuwe generatie logopedisten.

Deze week ondertekenden de opleiding en Connect daartoe een samenwerkingsovereenkomst.  Zoals Esther van Veen, zorgmanager bij Connect uitlegt: "Het is een wisselwerking tussen de opleiding en ons bedrijf. Wij faciliteren de plekken waar de studenten hun opdrachten kunnen uitvoeren. We gaan intern telkens naar de juiste afstemming zoeken tussen de opdrachten en de leerplekken. We richten het zo in dat het voor onze collega’s leuk en werkzaam is. Aan de student moet het voldoende variatie, begeleiding en opbouw naar zelfstandigheid bieden. We willen de studenten samen met de opleiding afleveren als zelfstandige logopedisten."

Ondersteuning, vrijheid en feedback

Bij Connect staat een groep van ongeveer acht logopedisten klaar voor de begeleiding van studenten. Studenten mogen met ons team meelopen, om hulp vragen en constructieve feedback verwachten. De studenten hebben daarbij veel vrijheid om hun leertraject zelf vorm te geven: de verantwoordelijkheid ligt bij de student zelf.  "Het is een investering waar we hopelijk ook nieuwe collega’s aan overhouden. Daarom willen we de studenten goed trainen in hun zelfstandigheid. We willen inzetten om het gat tussen diploma en praktijk kleiner te maken door ze meer verantwoordelijkheid te geven."

Lees het volledige interview nu op de website van Windesheim.