Connect trakteert, een gratis Ducklexie voor al onze dyslexiecliënten

Connect trakteert: een gratis Ducklexie voor al onze dyslexiecliënten

Lezen is belangrijk. Evenals plezier en succeservaringen hierin. Want als je graag leest, doe je dit vaker. Daarom zijn wij blij met het nieuws uit Duckstad: Donald Duck lanceert de Ducklexie. Een speciale editie van het weekblad voor kinderen met dyslexie of die moeite hebben met lezen. Om dit te vieren krijgen alle dyslexiecliënten van onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart er één cadeau. Dat is leuk!

Donald Duck versus Ducklexie

Kinderen die moeite hebben met lezen, geven de voorkeur aan korte verhalen en rustige teksten. In Ducklexie is hiermee rekening gehouden. Naast het lettertype en de lettergrootte, is ook de letterspatiëring, woordspatiëring en interlinie aangepast. Zo is de speciale editie van Donald Duck, de Ducklexie, prettig te lezen voor kinderen met dyslexie of die moeite hebben met lezen.

Vergroten woordenschat en leesplezier

Ducklexie is ontwikkeld in samenwerking met het RID (Regionaal Instituut Dyslexie) en een team bestaande uit zes 11-jarige ervaringsdeskundigen. Leeservaringen werden gedeeld en meegenomen in de ontwikkeling naar een voor hen leesbaarder weekblad, de Ducklexie. De combinatie van beeld en strip zorgt ervoor dat verhalen beter te begrijpen zijn. Het leesplezier en de woordenschat van kinderen die moeite hebben met lezen, wordt zo op een ludieke manier vergroot.

Ja, ik wil er ook een!

Wil je ook een Ducklexie? Vanaf 6 oktober ligt de speciale editie van het weekblad 13 weken lang in de winkel. Online bestellen kan natuurlijk ook. De eenmalige editie kost € 3,99.

In het kader van leesbevordering krijgen al onze dyslexiecliënten een gratis Ducklexie. Hiermee dragen wij bij aan het leesplezier en de -ontwikkeling van kinderen.