logo-ORDZ_donkergroen-en-groen-002-1998x666

Meer werkplezier, minder administratie: deze stappen zijn inmiddels gemaakt

Ons team was tot begin dit jaar bijna de helft van hun werktijd kwijt aan administratie. En dat doet wat met je werkgeluk. Om die reden zijn we bij Connect aan de slag gegaan met het verminderen van de administratieve last. Dankzij de ORDZ-subsidie kunnen we hier nu al vooruitgang in zien.

“Er valt veel te ontregelen, dat krijg je niet meteen opgelost. We hadden wel 20 projecten op onze lijst staan waarmee we aan de slag wilden, maar hoe krijg je dat betaald? Toen kwam ik de subsidie van [Ont]Regel de Zorg tegen.” Vertelt bestuurder Gerard Elshof in een recent interview met ORDZ. “Die bood ons de kans om aan de slag te gaan met ontregelen. We hebben een paar projecten uitgekozen waarmee we nu de meeste winst kunnen behalen.”

 

De aanvraagprocedure is eerder dit jaar gedaan en inmiddels is de ORDZ-subsidie toegekend. We zijn direct van start gegaan en mogen meedelen dat de eerste projecten inmiddels al zijn afgerond:

  • Het aanmeldformulier voor nieuwe cliënten is geautomatiseerd.
  • Dit aanmeldformulier wordt ook intern nu automatisch verwerkt.
  • Invulvelden binnen het EPD zijn gestandaardiseerd.
  • Formats voor verslagen binnen het EPD zijn verbeterd waardoor ze minder tijd in beslag nemen.

 

Bij de ontregelprojecten is het automatiseren van verschillende onderzoeken en processen een van de pijlers. Hiermee kunnen we de administratieve druk sterk verminderen. De eerste stappen zijn gemaakt en er staat nog meer op de planning. Zo werken we op dit moment aan:

  • Het automatiseren van de anamnese.
  • Het automatiseren van het stakeholderonderzoek.

 

Het uiteindelijke doel van de ontregelprojecten? De indirecte tijd met 25 procent terugdringen. Een grote slag om de arm, maar we zijn al goed op weg. De indirecte tijd is inmiddels al met ongeveer 10 procent verminderd!

Lees het volledige interview met Gerard, Esther en Aleid hier terug.