DSC_0060

Investeren in groei van medewerkers: cursussen over spraak en zintuigen

Bij Connect weten we dat het succes van onze organisatie afhangt van de kwaliteit van onze medewerkers. Daarom vinden we het essentieel om hen voortdurend te blijven ondersteunen en uitdagen. Een van de manieren waarop we dit doen, is door hen de mogelijkheid te bieden om jaarlijks meerdere cursussen te volgen.

Waarom investeren we zoveel in de ontwikkeling van onze medewerkers? Het antwoord is simpel: we geloven dat een leven lang leren cruciaal is in ons vakgebied. Logopedie is voortdurend in beweging en nieuwe inzichten en technieken komen regelmatig naar voren. Door onze medewerkers de kans te geven om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen, kunnen we de best mogelijke zorg bieden aan onze cliënten.

Cursus PROMPT voor articulatie en taal

Zo mocht dit jaar o.a. specialist Lenny van start met de cursus PROMPT: “Eind januari had ik het genoegen om de cursus PROMPT te volgen in Eindhoven. Deze cursus legde de nadruk op de koppeling tussen fonologie en spraakmotoriek in zowel articulatie- als taalbehandelingen. Tijdens de cursus werden diagnostiek en behandeling uitgebreid besproken”.
Een van de hoogtepunten van de cursus was het bespreken en oefenen van verschillende soorten PROMPTS. “We kregen de kans om deze technieken uitgebreid te oefenen en te bespreken. Het was erg leerzaam en ik voelde me geïnspireerd om deze technieken toe te passen in de behandelingen voor zowel articulatie als taal.”

SPM-2 cursus voor sensomotorische en zintuigelijke mogelijkheden

Daarnaast waren o.a. ook Jiska en Esther aan de beurt. Zij volgden de SPM-2 cursus, een cursus die zich specifiek richtte op de SPM-vragenlijst, een alternatief voor de bekende Sensory Profile. Zoals Esther vertelt: “Bij de analyse van de SPM-2 ligt de nadruk wat meer op de motorische ontwikkeling dan bij de SP. Dit geeft weer andere mogelijkheden en inzichten voor de insteek van de behandeling.” Jiska voegt toe: “Ik vond het erg waardevol om deze nieuwe benadering te leren en we vanuit Connect hebben we de SPM-2 intussen aangeschaft zodat we deze kunnen gebruiken bij cliënten met een hulpvraag op dit gebied.”
Het investeren in de groei van onze medewerkers heeft niet alleen voordelen voor hen, maar ook voor onze cliënten en de zorg die wij mogen bieden. Door te investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers, kunnen we hoogwaardige zorg blijven bieden en ons blijven onderscheiden in de sector.

Wil je meer weten over de behandelmogelijkheden op het gebied van sensorische informatieverwerking of articulatie- en taalbehandelingen? Neem dan contact met ons op!