Nieuwe test WISC-V-NL IQ test intelligentietest papier

Twee nieuwe testen voor Connect logopedie: CELF-5-NL en WISC-V-NL

Ter verbetering van onze dienstverlening hebben wij twee nieuwe testen aangeschaft. Het gaat om de CELF-5-NL, een test om taalstoornissen bij kinderen vast te stellen, en de WISC-V-NL, een intelligentietest. Moderne testen dragen bij aan goede diagnostiek waardoor logopedisten en dyslexiebehandelaars betere behandeldoelen opstellen en bijdragen aan de best mogelijke ontwikkeling van cliënten.

Waarom nieuwe testen?

Er worden regelmatig nieuwe versies van testen uitgegeven doordat bijvoorbeeld de theoretische basis wordt herzien, de gebruiksvriendelijkheid wordt verhoogd, de normering verloopt of bepaalde testitems verouderd raken. Denk hierbij aan woorden die door de tijd steeds minder gebruikt worden. Door gebruik te maken van nieuwe testen worden kinderen beter gediagnosticeerd en kan gepaste behandeling geboden worden. Een must voor een moderne logopediepraktijk.

Nieuwe testen: CELF-5-NL

De CELF-5-NL is een vervanging van de CELF-3-NL. Het is een diagnostische testinstrument waarmee je de taalontwikkeling van kinderen van 5 tot 18 jaar in kaart kan brengen. De logopedist van Connect neemt deze test op papier af. Je krijgt inzicht in de expressieve taal, de receptieve taal, de taalinhoud en de taalvorm. Zo onderzoek je of een kind zich ontwikkelt zoals het zich zou moeten ontwikkelen. Aan de hand van de uitslag, stellen we behandeldoelen op die bijdragen aan optimale zorg.

Nieuwe testen CELF-5-NL taalontwikkelingstest papier

Nieuwe testen: WISC-V-NL

Vanaf 2021 kan je bij Connect logopedie terecht voor een intelligentietest. Wij hebben hiervoor de WISC-V-NL aangeschaft. Bij dyslexieonderzoek wordt standaard de WISC-V-NL afgenomen, door de hoofdbehandelaar van Pento. Doordat we nu zelf de test in huis hebben, kunnen we onze dienstverlening uitbreiden met een IQ onderzoek wanneer ouders hier benieuwd naar zijn.  De WISC-V-NL is een IQ test voor kinderen van 6 tot 17 jaar met normen voor het hele Nederlandse taalgebied. De test bestaat uit veertien subtests, en wordt binnen onze praktijk voor logopedie en dyslexie alleen op papier afgenomen.

Nieuwe test WISC-V-NL IQ test intelligentietest papier

Vragen over de nieuwe testen?

Heb je vragen over de CELF-5-NL of de WISC-V-NL test? Neem contact op met onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart via 038-4202010 of info@connectlogopedie.nl of bekijk de video over alle ins en outs van de CELF-5-NL van Janneke de Waal, logopedist en docent bij Pearson.