NOT 2019, wij waren erbij, dames van Connect

NOT 2019: wij waren aanwezig

Van 22 tot 26 januari vond de NOT 2019 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Uiteraard was Connect aanwezig. Een bezoek aan NOT houdt ons niet alleen op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen het onderwijs, ook zijn er leuke en interessante producten te koop die we in de praktijk kunnen gebruiken.  Logopedist en SI-therapeut Esther vertelt hoe de dag verliep en waarom een bezoek aan de beurs waardevol is voor onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart.

Waarom bezoek NOT 2019

Als logopedisten werken wij binnen het onderwijs. Daarom is het belangrijk en interessant om te weten welke ontwikkelingen er zijn. Zeker op het gebied van lezen, spelling en dyslexie. Daarnaast is er veel speelgoed: boekjes, spelletjes, etc. Deze kunnen wij als logopedist goed gebruiken in de praktijk. We mochten allemaal voor een bepaald bedrag wat voor de praktijk kopen. Dus gezellig samen zoeken naar leuke dingen. Goed voor de sfeer en teambuilding!

Voordelen  logopedist/SI-therapeut

De combinatie van leren en bewegen is iets waar ik als SI-therapeut altijd geïnteresseerd in ben geweest. Op de NOT was hier voldoende informatie over te vinden. Dit neem ik mee zowel in overleg met collega’s als met schooldirecteuren en IB-ers van verschillende scholen waar ik werkzaam ben.

In de praktijk

Door op de hoogte te zijn van nieuwe materialen, behandel- en lesmethoden in het onderwijs vinden we beter aansluiting bij wat onze cliënten nodig hebben. Daarnaast begrijpen we hierdoor ook sneller waar de kinderen mee bezig zijn in de klas en kunnen we onze instructies hier beter op aan laten sluiten.

De beste logopedische zorg is goed genoeg voor onze cliënten. Daarom zijn de logopedisten binnen onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen ons werkveld.