Taal in Blokjes film methode

Moeilijkheden met taal en spelling? Taal in Blokjes biedt uitkomst

Goed leren lezen en spellen is belangrijk voor de sociale ontwikkeling van kinderen. Helaas gaat dit niet bij iedereen vanzelf. Vorige maand schreven we een artikel over taal- en spellingsproblemen bij kinderen in groep 3. Zij lezen radend, begrijpen de inhoud niet of schrijven fonetisch.

Taal in Blokjes

Bij moeilijkheden met technisch lezen en spellen maken de logopedisten van onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart tijdens de behandeling gebruik van de methode Taal in Blokjes. In onderstaande film zie je hoe dat werkt.

Wat is Taal in Blokjes

Taal in blokjes helpt leerlingen met lezen en spellen door te laten zien hoe een taal in elkaar zit. Dit gebeurt door gebruik te maken van kleurcodes voor klanken. Doordat Taal in Blokjes een multi-sensoriele methode is, onthouden kinderen beter. Ze kunnen woorden zien, voelen en vasthouden. Het creëert bewustwording over hoe woorden zijn opgebouwd. Leerlingen lezen woorden en teksten waarmee de klanken ingekleurd zijn. Voor het leren van spellingsregels moeten zij klanken van woorden eerst leren herkennen. Klankblokjes helpen daarbij. Taal in Blokjes is onderdeel van de FNL-methode die in 1987 is ontwikkeld voor kinderen met dyslexie.

Film: hoe werkt Taal in Blokjes

Wil je weten hoe de Taal in Blokjes methode in de praktijk wordt toegepast? Bekijk dan onderstaande film.

https://www.youtube.com/watch?v=EHZGyuGay0E