Kick-off 2018-2019 Connect logopedie

Kick-off 2018-2019: hiep hiep hoera Connect is 10 jaar!

Met de start van het nieuwe schooljaar organiseert Connect logopedie vrijdag 31 augustus weer een gezellige en inspirerende Kick-off voor haar medewerkers. Ditmaal een aftrap met een gouden randje. Want 30 september bestonden we 10 jaar. We vieren het aan de Vecht.

Zelfsturend

‘s Morgens Om 09.00 uur verzamelen alle logopedisten uit Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart zich bij het Dijkmoment in Zwolle. Gerard Elshof opent de dag. Onder leiding van Mariëlle Sattler (Like a Bird Coaching) is de dag verder volledig ingevuld door onze eigen logopedisten. Waar ligt hun behoefte? En waar willen zij tijdens deze dag ruimte voor maken? Samen creëren onze dames het programma van de Kick-off. Iedereen laat z’n stem laten horen en brengt iets terug naar de eigen praktijk. Medewerkers centraal. Dat vindt Connect belangrijk.

Belangrijke onderwerpen

In aanloop naar de Kick-off geven onze logopedisten middels een ideeën-box aan welke onderwerpen zij willen behandelen of bespreken. Samenwerking, communicatie, salaris, werkdruk, Kwaliteitstoets en vakantieplanning komen uit de bus. De punten zowel in kleine groepjes als plenair besproken. Zo heeft iedereen ruimte voor een persoonlijk verhaal en delen we onze visie met collega’s. Het creëren van bewustwording en het ontwikkelen van ideeën voor verbetering vormen het uitgangspunt.

Marshmellow challenge

Na een overheerlijke lunch op het zonnige terras van het Dijkmoment starten we de Marshmellow challenge onder leiding van Claudia de Groot (By Claudia Coaching & Training) Het doel? Inzicht samenwerking en de rol die je hierin zelf inneemt. In groepjes bouwen we een zo’n hoog mogelijke toren van spaghetti, plakband, touw en marshmellows. Het leek zo eenvoudig... Ondertussen wordt onze samenwerking onder de loep genomen. Wat is samenwerken eigenlijk? Hoe doe je dat? En aan welke voorwaarden voldoet een goede samenwerking? Een leuke manier om zowel je eigen kernkwaliteiten als die van je collega’s te ontdekken.

Afsluiting

Na het officiële programma volgt er nog een ludiek ABC-tje voor het 10-jarig bestaan van de organisatie, gevolgd door een activiteit van de personeelsvereniging en een etentje in binnenstad van Zwolle. We kijken terug op een geslaagde Kick-off waarbij veel wordt gepraat en gelachen. Ontmoeting stond centraal. Dé pijler waar we ons binnen Connect het aankomende jaar op richten.

Heb je vragen? Of wil je meer weten? Neem contact op met Connect logopedie. We vertellen je graag meer.