Connect logopedie hoofdsponsor Unicefloop Zwolle 2020

Connect logopedie hoofdsponsor Unicefloop

De jaarlijkse Unicefloop zou dit jaar op vrijdagmiddag 2 oktober plaatsvinden. Basisschoolkinderen van diverse scholen in Zwolle zetten zich tijdens deze loop al rennend in voor Unicef. Connect logopedie is de nieuwe hoofdsponsor van dit jaarlijks terugkerende evenement en wil daarmee een bijdrage leveren aan de veiligheid van kinderen wereldwijd. Wegens Corona kan de loop dit jaar helaas niet doorgaan. Vooralsnog gaan we ervan uit dat de traditie volgend jaar gewoon doorgezet kan worden.

Waarom Unicef

Voor de meeste kinderen is veilig opgroeien een vanzelfsprekendheid. Maar er bestaan ook kinderen voor wie dit niet geldt. Unicef komt op voor de rechten van ieder kind. Of het nu gaat om gezondheidszorg, onderwijs, noodhulp of bescherming. Connect vindt dit een goede zaak en is daarom hoofdsponsor van Unicefloop geworden. Want ieder kind het recht heeft om in een veilige omgeving op te groeien.

Organisatie en hoofdsponsor

Vrijwilligers Geertje Wijnja en Henriette Eggink maakten de Unicefloop tot een succes. Dit jaar hebben zij de organisatie overgedragen aan Nadia Wetzel, Gerard Elshof en Josja Gunnink. Onze logopediepraktijk zal zich in de toekomst inzetten voor deze succesvolle traditie.

Traditie doorbroken

Alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen zich tijdens de Unicefloop inzetten door mee te lopen. Er zijn twee parcours:

  • 200 meter (voor kinderen van groep 3 tot en met groep 5)
  • 300 meter (voor kinderen van groep 6 tot en met groep 8)

Kinderen mogen in 25 minuten zoveel mogelijk rondjes rennen als ze kunnen of willen. Een mooie manier om hen kennis te laten maken en te betrekken bij het werk van Unicef. We vinden het jammer dat we de traditie dit jaar niet kunnen voortzetten, maar gezondheid gaat boven alles. Vooralsnog zetten we in op het jaar 2021.

Meer informatie over de Unicefloop en/of de organisatie. Neem contact op met onze logopediepraktijk via 038-4202010 of info@connectlogopedie.nl.