Connect logopedie voorlezen gezin

Blog: Lezen: goed voorbeeld, doet goed volgen

Druk. We zijn het allemaal op onze eigen manier. Druk met werk, sport, het huishouden. Het is nooit ‘af’ en er valt altijd, ook op al die andere vlakken, nog genoeg te doen. De boel de boel laten en een kop koffie met een goed boek, daar komt het gewoonweg niet van. Daar kan je alleen van dromen. Vandaag vertel ik waarom je tijd moet némen om een goed boek te lezen, in plaats van wachten tot het ervan komt.

Een moment van ontspanning

Lezen. Een heerlijk moment van ontspanning voor jezelf. Onderzoek toont aan dat het stress vermindert, goed is voor je brein en zelfs een therapeutische werking heeft. Fantastisch toch? Naast dat het voor jezelf fijn is, ben je op deze manier ook een goed voorbeeld voor je kind. Je laat zien dat lezen leuk is. Zo vergroot je de kans dat je kind zelf ook een boek pakt en enthousiast begint te lezen. Twee vliegen in één klap dus!

Waarom lezen zo goed is

Lezen stimuleert de fantasie van je kind. Het kan even heerlijk wegdromen in een andere wereld. Maar lezen draagt ook bij aan de ontwikkeling van taal. Het vergroot de woordenschat en is positief voor de zinsbouw en grammatica. Ze leren veel omtrent spelling van woorden en in mooie zinnen vertellen en schrijven. Juist voor kinderen die lezen moeilijk vinden, is het belangrijk dat ze lezen. Hoe meer je leest, hoe makkelijker het gaat.

Hulp nodig?

Hoe motiveer je je kind voor het lezen van boeken? Neem gerust contact op met onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart. Via telefoonnummer 038 420 2010  of via e-mail info@connectlogopedie.nl kan je terecht met al je vragen. Wij helpen je graag.