Connect logopedie & dyslexie Kwaliteitskring 2022

Jouw logopedist in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart

Goede communicatie zegt alles. Het zorgt dat je elkaar begrijpt, slaat bruggen en bouwt langdurige relaties. Onze logopedisten en dyslexiebehandelaars helpen jou of jouw kind daarbij. Stap voor stap. Verbinding, kwaliteit en een sterk pedagogische visie staan centraal binnen onze logopedie- en dyslexiebehandelingen. Met een team van meer dan  vijfentwintig logopedisten hebben wij veel specialisaties in huis. Je bent dus altijd verzekerd van de beste zorg. Wel zo prettig!

Connect logopedie kindje

Logopedie

Ondervind je problemen met eten, drinken, praten, horen en/of ademen? Logopedie kan je helpen. Onze logopedist houdt zich bezig met onderzoek, diagnostiek en behandeling. Ook kan je bij onze logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart terecht voor informatie over logopedische stoornissen. Logopedie is gespecialiseerde paramedische zorg. Voor de inzet ervan, kijkt onze logopedist eerst naar de ernst van de klacht.

Dyslexie

Moeite met lezen en/of spellen?

Dyslexie betekent dat lezen lastig is. Er zijn veel vormen van dyslexie en de oorzaak kan verschillen. Het kan bijvoorbeeld erfelijk zijn. Familieleden van dyslectici kunnen ook andere taalproblemen hebben. Daarnaast komt het vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Vaak gaat er iets mis in de hersenen bij het verwerken van informatie. Door op jonge leeftijd al te trainen kun je hier beter mee leren omgaan. Dyslexie heeft voornamelijk invloed op leesvaardigheid, spelling en woordenschat.

Bij onze praktijk voor logopedie en dyslexie in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart kan je terecht voor informatie over en diagnostiek en behandeling van dyslexie.

Connect logopedie kindje oefenen blokjes methode

Prelogopedie

Prelogopedie is de afkorting van ‘preverbale logopedie’, waarbij preverbaal zoveel betekent als ‘voorafgaand aan woorden’. Een prelogopedist richt zich op het stimuleren van de spieren in de mond, ondersteuning en adviezen bij eet- en drinkproblemen en het op gang brengen van de communicatie, nog voordat kinderen gaan praten. Als je vragen hebt over prélogopedie ben je welkom om deze te stellen aan onze prélogopedisten tijdens ons WhatsApp-spreekuur. Iedere maandag tussen 10:00 en 11:00 kun je contact met ons opnemen via WhatsApp.

Interview

In gesprek met Gerard Elshof: elf jaar Connect, een mijlpaal om trots op te zijn. Al elf jaar staat hij aan het roer van Connect logopedie, een groeiende en bloeiende logopediepraktijk in Zwolle, Hardenberg en Dedemsvaart. Een organisatie die veel verandering teweeg bracht binnen de logopediewereld door de zorg naar het kind te brengen, in plaats van het kind naar de zorg.