Logopedie

Goede communicatie zorgt dat we elkaar begrijpen. Moeite met het stemgebruik, een zwaar accent, stotteren of het begrijpen van taal kan dit lastig maken. Dit is waar logopedie kan helpen. Van het behandelen van communicatiestoornissen en verbeteren van spreekgewoonten, tot het geven van tips en adviezen voor thuis. Op één van onze locaties, online, of voor de kinderen gewoon vertrouwd op school.

Vind hier een locatie bij jou in de buurt of lees wat meer over mogelijke oorzaken, behandelmethoden en hoe je bepaalde problemen eigenlijk het beste kunt herkennen.

Prelogopedie

Bij logopedie denk je vaak aan oudere kinderen, maar ook jonge kinderen (en hun ouders) kunnen enorm gebaat zijn bij de hulp van een logopedist. Prelogopedisten hebben zich gespecialiseerd in de behandeling van jonge kinderen. Dit kunnen gehoor,- of spraakproblemen zijn, maar ook een pasgeboren baby waarbij de borstvoeding of flesvoeding maar niet wil lukken, of een peuter die zich regelmatig verslikt tijdens het eten of drinken. De prelogopedisten bieden ondersteuning, behandeling en advies voor thuis.

Dyslexie

Wist je dat zo’n 2% tot 4% van alle Nederlanders dyslexie heeft? Voor kinderen met dyslexie werkt het deel van de hersenen verantwoordelijk voor de taal net wat anders. De nodige signaaltjes om woorden te verwerken zijn er wel, maar worden net wat langzamer of anders doorgegeven. En dat maakt dat lezen, spellen en schrijven ineens een stuk lastiger wordt.

Gelukkig zijn de hersenen zeker op jonge leeftijd ontzettend vormbaar. De hersenen van dyslectici verwerken signaaltjes wellicht niet via de traditionele weg, maar met de juiste hulp kunnen er wél nieuwe weggetjes aangelegd worden zodat de hersenen de ‘taal-signaaltjes’ alsnog kunnen interpreteren!